Hoppa till huvudinnehåll

I media

 • Nya försäkringskrav på brandskydd i träbyggnader

  Länsförsäkringar har utökat sina krav på brandskydd av höga träbyggnader. Boverkets byggregler tar inte hänsyn till hur brandskydd i en träfasad påverkas på lång sikt. Därför ställer Länsförsäkringar nu bland annat krav på att brandskyddet i träfasader ska ha bevisad beständighet i utomhusklimat

  Redaktionen Stordåhd,

 • Grönt byggande utan bruksklass är inte ett hållbart beslut

  Du känner väl till att brandklass är en sak medan bruksklass en helt annan. Brandklassen är inte beroende av bruksklassen, men bruksklassen har en direkt koppling till brandklassens långtidsbeständighet även om antal år inte definieras.

  Thomas Bengtsson,

 • Hur lång livslängd har brandskyddat trä?

  Det byggs så det knakar med trä över hela Europa. I fotspåren av ökad efterfrågan på hållbara byggnadsverk och bostäder ställs arkitekter och brandkonsulter inför uppgiften att föreskriva hållbara material som uppfyller exteriöra brandtekniska krav så som fasadbeklädnad av trä på flervåningshus.

  Monica Almgren,

 • Woodsafe vann med brandsäkert projekt på Grönland

  Nyligen tillkännagavs att företaget var finalist i en prestigefylld tävling inom träindustrin, arrangerad av Wood Protection Association (WPA). Woodsafe tog hem priset inom kategorin ”Flame Retardant Treated Wood Project of the Year” med projektet Illulissat Icefjord Centre på Grönland.

  Monica Almgren,

 • Expo Dubai 2020 - så uppfördes svenska paviljongen ”The Forest” - i ett land med förbud mot träbyggnader

  Vi älskar trähus i Sverige och Norden och tekniken når nya höjder på vägen mot ett klimatneutralt byggande. Men så är det minsann inte överallt. När nu minst sagt mäktiga och majestätiska svenska paviljongen ”The Forest” vid världsutställningen i Dubai möter besökare, så har det varit en ”resa” att komma fram med ett stort, modernt träbyggnadsprojekt.

  Niclas Svensson,

 • Woodsafe bygger jätteanläggning med solceller

  Brandimpregneringsföretaget Woodsafe anlitar solenergiföretaget El av Sol Nordic för att bygga Västmanlands största takmonterade solenergianläggning på Woodsafes fabriker. Anläggningen får en toppeffekt på 500 kilowatt.

  Nella Bergström,

 • Woodsafe prisat i Storbritannien

  Woodsafe tog hem priset ”Årets Projekt” vid Wood Protection Association (WPA) Award Event 2020, som delades ut för sjätte året i följd.

  Nils Lindstrand,

 • Woodsafe ökar kapaciteten

  Efterfrågan av brandskyddade träytskikt fortsätter att öka kraftigt och Woodsafe säkerställer efterfrågan genom att beställa utrustning från System Hall

  Monica Almgren,